شیرزاد | شهرآرانیوز؛ این نشست با همراهی پیشکسوتان رسانه و با حضور محمد حسین زاده (مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان)، حسین نوربخش (مدیرکل نهاد کتابخانههای عمومی)، مجتبی محمودی (رئیس هیئت مدیره خانه مطبوعات و رسانههای خراسان رضوی)، دکتر علی منیری (مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان)، علیرضا ابوترابی (قائم مقام صداوسیمای مرکز خراسان رضوی) و جمعی دیگر از مسئولان و خبرنگاران برگزار شد. چهرههای رسانهای حاضر در این نشست از وظایف رسانه در پوشش اخبار مقاومت و تأثیرات آن گفتند. در این مراسم، همچنین، از عقیل رحمانی و محمدمهدی خالقی، فعالان رسانهای استان، تقدیر شد.
در حوزه مشارکتهای مردمی، در قیاس با سایر استان ها، وضعیت بسیار خوبی داریم، اما راضی نیستیم، چون ما مشهدی ایم و، وقتی داریم از استان امام رضا (ع) حرف میزنیم، نباید با جاهای دیگر مقایسه شویم. درزمینه مشارکتهای مردمی، اما با دو قشر روبه رو هستیم: اول، عدهای که در بُعد نقدی و غیرنقدی با تمام وجودشان کمک میکنند، و دوم عدهای که سؤال و شبهه دارند که «در شرایطی که خودمان مشکل داریم، این کار چه ضرورتی دارد؟» ما نیاز داریم، با همراهی اصحاب رسانه، در این بعد شفافتر عمل کنیم و برای مردم، به ویژه نسل نوجوان، به خوبی روشن کنیم که داریم در چه شرایطی زندگی میکنیم.
رسانه و رسانه ایها به ما بگویند که در این حوزه باید چگونه عمل کنیم، چگونه به شبهات موجود پاسخ بدهیم و نقش جهاد تبیین را روشن کنیم. موضوع جدی ما اثرگذاری رسانه است. آنجا جنگ رسانهای جدیای صورت گرفته که «ایران مقاومت را تنها گذاشت و خودش کشید کنار»! لذا، تولید محتوا در این زمینه، هم به زبان فارسی و هم به زبان عربی و انگلیسی، میتواند خیلی مهم باشد.
ما خبرنگاران و مستندسازان شایستهای داریم که جانشان را کف دستشان گذاشته اند. متأسفم برای جمهوری اسلامی و خراسان رضوی و وزارت ارشاد و برخی رسانهها که بعد از یک سال و خردهای این جلسه را گذاشتند، تازه آن هم به میزبانی هلا ل احمر که خیلی ربطی به این موضوع ندارد! همینها هم که رفته اند با پول شخصی و عشق خودشان رفته اند. خواهشم این است که این موضوع را تیتر یک کنید؛ تیتر یک که میدانم نمیتوانید، ولی لااقل تیتر صفحه بکنید. برای وقایعی که باید ثبت شود، خبرنگار با خودتان ببرید؛ یواشکی ببرید، به عنوان امدادگر و کارگر ببرید.
یکی از پیشنهادهایم این است که فضای مجازی باید خیلی فعال شود. ارشاد و هلال احمر یک تیم تشکیل بدهند از اعضای همین جلسه برای تولید محتوا به زبان فارسی، عربی و انگلیسی. فضای رسانه علیه ماست، علیه مقاومت است. باید برای کودکان و نوجوانان و لبنان تولید محتوا کنیم. «خراسان» قطب رسانهای کشور است، نه فقط یک رسانه قوی.
دوستان رسانهای ما آمادگی دارند تا در عرصه روایتگری در جبهه مقاومت حضور پیدا کنند و از سبک زندگی رزمندگان مقاومت و حال و هوای لبنان گزارشها و روایات خودشان را داشته باشند. به نمایندگی از بسیج رسانه و خانه مطبوعات استان، برای اعزام حداقل یک تیم برای حضور در جبهه مقاومت و روایتگری از این نسل کشی و کودک کشی، آمادگی داریم.
باید از این روزها مستندسازیهای زیادی صورت بگیرد تا دنیا از این جنایات آگاه شود. ثبت و ماندگارکردن این وقایع مهم است. در ارزیابیهای من، اگر تهران را کنار بگذاریم، ما شهر اول هستیم در حوزه رسانه: روزنامهها و اپلیکیشنها و خبرگزاریهای خوبی داریم، فضای رسانهای فعالی داریم، اما چرا درباره لبنان این قدر ضعیف و سرد هستیم؟! چرا باقی روزنامهها و خبرنگاران هزینه نمیکنند؟! چرا خبرنگار نمیفرستند؟! مشهد پتانسیل دارد، اعتبار دارد، قدرت دارد، محتوا دارد. بچههای خیلی خوبی داریم؛ خوب میفهمند. حیف است این فضا این قدر دچار رخوت و رکود شود! ما درست وسط جنگ هستیم و این جنگ لحظه به لحظه درحال رشد است.
مهمترین کاری که ما رسانه ایها باید انجام بدهیم این است که درباره این پیروزی و تقابل با نظام سلطه برای مردم حرف بزنیم. اینکه ۸۰درصد موشکها در «وعده صادق» به هدف خورده نباید رها شود. آنها از یک اتفاق ماهها استفاده رسانهای میکنند؛ ما هم نباید «وعده صادق۲» و اقتدار مقاومت را فراموش کنیم. باید به مردم بگوییم مقاومت عاقلانهترین کار برای حفظ تمامیت ارضی جمهوری اسلامی است. باید درباره نقش مردمی مقاومت حرف بزنیم.
در ایام «طوفان الاقصی» سه مرتبه به لبنان رفتم. گلایهای دارم: علی رغم اینکه این قدر رسانه و مدیر انقلابی داریم، خبرنگاری از استان خراسان رضوی نداشتیم. حتی زمانی که محمدباقر قالیباف به آنجا رفته بود، خبرنگاری نبود. روزنامه «قدس» خیلی کار بزرگی کرد که برای این منظور هزینه کرد.
بار اول، من ۶۵میلیون تومان پول نقد بردم. بار دوم، بچه انقلابیها ــ که بعضی هاشان را هنوز هم نمیشناسم ــ هزینه کردند. بار سوم، مجدد روزنامه هزینه کرد و این مرتبه دفتر تولیت هم مُصر بود. ما در مشهد روزنامه «خراسان» را داریم، روزنامه «شهرآرا» را داریم؛ چرا خبرنگار از «بی بی سی» باید به آنجا برود و به زبان فارسی حرف بزند، اما ما خبرنگاری نفرستیم؟! هزینهها بسیار بالاست و مدیران از خبرنگاران حمایت نمیکنند.